Студена риба с авокадо сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 - 8 парчета прясна риба –филе
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. листа естрагон, натрошени
1/4 ч сок от лайм
Масло (достатъчно за намазване на тавичката)
2 пресни домата, обелени и нарязани
3 бр. добре узряло авокадо, пюре
2 с.л. лук, настърган
4 ч.л. чили на прах (или на вкус)
2 1/2 с.л. магданоз, наситнен
1 скилидка чесън, счукан
1 с.л. зехтин
13 черни маслини, без костилка
1 буркан червени чушки, нарязани на ленти
Овкусете рибата със сол, черен пипер и естрагон и се накисва в лимонов сок в продължение на няколко минути. Сгорещете фурната до 190С и изпечете рибата в намаслена тавичка, докато се лющи лесно с вилица, за 25 минути. Докато рибата се пече, комбинирайте доматите, магданоза, авокадото, чесъна, лука, маслото, чилито на прах, солта и пипера на вкус. Разпределете соса върху охладената риба. Украсете с маслини, нарязани на колелца и ленти червени чушки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ