Регистрация

Студен печен патладжан

Автор:
Ivko
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
929
Оцени рецептата

3 големи сини домата, нарязани на кръгове

1 ч нарязан магданоз

2 големи глави лук, нарязани тънко

6 големи домата, нарязани

2 големи скилидки чесън, счукан

2 стръка целина, нарязани

2 ч.л. касис

1 ч.л. босилек

1 ч.л. зърна черен пипер, натрошен

1 ч.л. каперси, нарязани

Черен пипер

1 ч зехтин

Лимон, резени

 

Поръсете филийките патладжан със сол. Сложете ги в голям гевгир и покрийте с някаква тежест; оставя се да престои около 45 минути. Изплакнете обилно и подсушете. Подредете половината от патладжаните в тавичка. Поръсете с половината магданоз. Подредете лука, доматите, чесъна, целината, касиса, босилека, каперсите и пипера отгоре. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Поръсете с останалия магданоз. Покрийте с останалата част от патладжаните. Полейте равномерно със зехтин. Покрийте с фолио плътно. Пече се на 135С в продължение на 4 часа. Свалете фолиото и се пече още 1 час. Оставете да изстине и след това сложете в хладилника. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 2 до 3 часа преди сервиране. Гарнира се с лимонови резени.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта