Соленки с плънка от кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
2 ч брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. сол
2/3 ч мазнина
1/4 ч масло или маргарин
1/3 ч ледена вода
За пълнежа:
2 ч.л. зехтин
1 малка глава лук, нарязан
3 стръка зелен лук
2 скилидки чесън, счукан
1/4 ч.л. лют пипер
450 г телешка кайма
1 с.л. къри на прах
1 ч.л. сушена мащерка
1/2 ч.л. куркума
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1 ч вода
1/2 ч галета
За тестото: В голяма купа, смесете брашното, содата, кърито на прах, куркумата и солта. Нарежете мазнината и маслото в купата, разбъркайте докато се получи ронлива смес. Поръсете с водата, като се разбърква с вилица и се добавят още до 2 с.л. вода, ако е необходимо, за да се направи меко тесто. Оформете на топка и изравнете на диск. Увийте и оставете в хладилника в продължение на 1 час. За пълнежа: В тиган, сгорещете маслото на средно-висока температура; запържете лука, зеления лук, чесъна и лютия червен пипер за 3 минути или докато омекнат. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана. На силен огън, запържете леко каймата за 5 минути или докато вече не е розова; отцедете мазнината. Върнете лучената смес в тигана, заедно с кърито на прах, мащерката, куркумата, солта и черния пипер; гответе за 3 минути на умерен огън. Налейте водата и оставете да заври. Добавете галетата; оставете да къкри в продължение на 3 минути или докато леко се сгъсти. Оставете да изстине. Разделете тестото на 16 парчета. На набрашнена сладкарска кърпа и като използвате покрита с тензух точилка, разточете всяко парче на 13 см кръг. Намажете краищата на горната половина с вода, поставете по 2 супени лъжици от пълнежа в центъра. Сгънете наполовина, натиснете краищата заедно с вилица да се запечатат. Пробийте два пъти; сложете в ненамаслена тава. Печете при 190 градуса във фурната за около 20 минути или до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ