Пълнено пиле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готова плънка с ориз и орехи
3 кг пиле
Сол и прясно смлян черен пипер - на вкус
1 ч сухо бяло вино и вода
разтопено масло - за намазване
лимонови резени за гарнитура
Пригответе плънката.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Измийте пилетата отвътре и отвън; подсушете напълно. Поръсете кухините със сол и черен пипер и напълнете с плънка; затворете с шишчета и вържете краката заедно с кухненски канап. Сложете в голяма тава за печене. Изсипете виното върху пилето и налейте водата в тавата. Печете пилето, като мажете често с масло, докато омекне (около 1 1/2 часа). Прехвърлете пилето в чиния. Покрийте леко с фолио и оставете да престои за около 10 - 15 мин. Изсипете соковете от тавата в малък тиган и се загрява до температура на сервиране; регулирайте подправките със сол и черен пипер. Изсипете в купа за сервиране. Свалете шишчетата и извадете плънката в купа за сервиране. Нарежете месото на порции и подредете в чиния; украсете с лимонови резени. Поднесете с плънката и соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ