Регистрация

Свински кнедли

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
1184
Оцени рецептата

8 сушени черни гъби

450 г нетлъста свинска кайма

1/2 ч нарязани бамбукови кълнове

1/4 ч нарязан зелен лук

1 белтък

2 с.л. царевично нишесте

2 ч.л. сол

2 с.л. светъл соев сос

1/2 ч.л. сусамово олио

1/4 ч.л. бял пипер

450 г готови кори за кнедли

1/4 ч светъл соев сос

1/8 ч.л. сусамово олио

 

Накиснете гъбите в топла вода за 20 минути или докато омекнат. Отцедете. Изплакнете с топла вода. Отцедете. Изстискайте излишната влага. Извадете и изхвърлете стъблата. Нарежете ситно шапките. Смесете гъбите, свинското, бамбука, зеления лук, белтъка, царевичното нишесте, солта, 2 ч.л. соев сос, 1/2 ч.л. сусамово олио и белия пипер. Вземете 1 от готовите кори. Покрийте останалите с найлоново фолио. Сложете 1 с.л. от плънката в центъра. Съберете краищата върху плънката. Повторете с останалите кори. Сложете напълнените кнедли на един слой в уреда за готвене на пара. Покрийте и гответе на пара над вряща вода 20 минути. Добавете кипяща вода, ако е необходимо. Повторете с останалите кнедли. Смесете 1/4 чаша соев сос и 1/8 чаена лъжичка сусамово олио. Поднесете с кнедлите.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта