Сладък зеленчуков къри пай със зеленчуци и оризова коричка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
1/4 ч портокалов сок
2 с.л. ябълков концентрат
1 ч лук, нарязан
1 ч ямс, нарязан на кубчета
1 ч гъби, нарязани на филийки
1 ч.л. семена синап
2/2 ч.л. къри на прах
1 с.л. джинджифил, настърган
3 ч патладжани, обелени, нарязани
1 ч.л. брашно
1/4 ч вода, ако е необходимо
1/2 ч бяло вино или зеленчуков бульон
1 ч грах
1 ч.л. лимонов сок
За блата:
2 ч кафяв ориз, сварен
1 ч.л. мед
1/2 ч.л. кардамон
1/2 ч.л. рапично олио
Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете йенска тенджера с мазнина. За пълнежа: Сгорещете портокаловия сок и ябълковия концентрат, докато сместа заври. Добавете лука. Варете като разбърквате за около 3 минути. Добавете ямса или сладките картофи, гъбите, синапеното семе, кърито на прах, джинджифила и патладжана; гответе, като се разбърква, за 5 минути или докато семената се разпукат. Добавете брашното; гответе като разбърквате за около 2 минути. Добавя се вода, ако сместа е суха. Постепенно добавете вино или зеленчуков бульон и гответе 5-8 минути, или докато леко се сгъсти. Махнете от огъня и добавете граха и лимоновия сок. Изсипете в йенската тенджера. За блата: В купа, смесете ориза, меда и кардамона. Изсипете върху плънката и загладете с гърба на дървена лъжица. Намажете с рапично олио. Пече се 35 минути или докато кората леко покафенее.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ