Регистрация

Свинско с люти чушки

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
22 Mar
|
Видяна:
805
Оцени рецептата

226 г обезкостено крехко свинско, нарязано на кубчета

450 г говежда флейка, нарязана на кубчета

2 дафинови листа

2 скилидки чесън

Сол

450 г чоризо

1 глава лук, ситно нарязан

1 скилидка чесън, счукан

680 г домати, обелени и ситно нарязани

1/2 ч.л. сушен риган

1 см клонче риган

1 см стрък мащерка

1/4 ч.л. смлян черен пипер

1/4 ч сок от мариновани люти чушлета

3 мариновани люти чушлета

 

Поставете месото в голяма тенджера и покрийте със студена вода. Оставете да заври на силен огън и почиствайте пяната от повърхността. Намалете котлона и добавете дафиновите листа, скилидките чесън и 1 ч.л. сол. Покрийте и варете на слаб огън за един час или докато месото омекне. Оставете да изстине в бульона, след това отцедете и запазете бульона. Накъсайте месото и оставете настрана. Обелете чоризото и го нарежете на големи парчета. Поставете в тиган и запържете на среден огън, докато леко покафенее и част от мазнината се отдели. Извадете чоризото и оставете настрана. Добавете лука и чесъна в тиган и запържете леко в продължение на 2 минути. Добавете доматите, ригана, мащерката, черния пипер и оставете да къкри на слаб огън за около 5 минути, като разбърквате от време на време. Добавете сока от чушлетата и разбъркайте. Добавете месото в тигана, разбъркайте добре и добавете 1 ч от заделения бульон. Добавете чоризото, покрийте и варете на слаб огън за 15 минути. Ако сосът е прекалено гъст, добавете още бульон. Може да се сервира като яхния или в тортия.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта