Регистрация

Свински такос със салца от папая

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
01 Oct
|
Видяна:
650
Оцени рецептата

За салцата:

1 папая; обелена, без семената, нарязана на кубчета от по 1 см

1 малко червено чили, без семена и ситно нарязано

1/2 ч червен лук, нарязани

1/2 ч червени чушки, нарязани

1/2 ч пресни листа мента, нарязани

2 с.л. сок от лайм

За свинското:

115 г свинско филе, нарязано на тънки лени

1/2 ч прясна папая; нарязана

1/2 ч пресен ананас, нарязан

10 брашнени тортили, затоплени

1 1/2 ч настъргано сирене

2 с.л. маргарин или масло; разтопено

 

Запържете свинското на умерен огън за около 10 минути, като се разбърква от време на време, докато вече не е розово; отцедете. Добавете папаята и ананаса. Гответе, като се разбърква от време на време, докато се сгорещи. Загрейте фурната до 220С. Изсипете 1/4 чаша от сместа със свинско върху половината от всяка тортия, покрийте с около 2 супени лъжици сирене. Прегънете тортилите върху пълнежа. Подредете ги в тавичка и намажете с разтопения маргарин. Пече се около 10 минути или докато леко покафенеят; охладете. Повторете с останалите тортили. Поднесете със салца. На салцата: Смесете всички съставки. Покрийте и оставете в хладилника за 30 минути или докато се охлади.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта