Регистрация

Сайтан пепър стек

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
952
Оцени рецептата

40 г гъби шийтаке, сушени, нарязани

2 ч течност от накисването на гъбите

3 с.л. тамаринд

2 ч пшеничен глутен

1 ч нарязан лук

1/2 ч червена чушка, нарязана на кубчета

2 с.л. сусамово олио

2 с.л. чесън, счукан

2 с.л. нарязан босилек

1/2 ч нарязана зелена чушка

1/4 ч шери

2 ч вода

3 с.л. мисо

2 с.л. доматено пюре

1 с.л. тамаринд

1/4 ч арарут, разтворен в

1/4 ч вода

 

Сложете гъбите в купа и покрийте с гореща вода. Накиснете до омекване, около 30 минути. След това поставете на накиснатите гъби в тенджера с две чаши от водата на накисване и 3 с.л. тамаринд. Оставете да къкри непокрито за 30 минути и заделете. Запържете глутена, гъбите, лука и червените чушки в олиото, заедно с чесъна и босилека. Когато зеленчуците омекнат, добавете зелените чушки, шерито и 1.75 чаши вода. Смесете мисото и 1/4 чаша вода, заедно с доматеното пюре и супена лъжица тамаринд, ако желаете. Добавете ги при задушените зеленчуци. Добавете разтворения арарут и продължете да готвите на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Сервирайте сайтан пепър стека със спагети, ориз или картофено пюре.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта