Риба по мексикански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 червен берикс, 1,3 кг
1 ч.л. сол
2 с.л. сок от лайм
900 г домати
1/4 ч зехтин
1 глава лук, фино нарязан на филийки
2 скилидка чесън, нарязан на филийки
1 дафинов лист
1/4 ч.л. риган
12 зелени маслини, разполовени
2 с.л. каперси
2 люти чушки, нарязани на ленти
1/2 ч.л. сол
3 с.л. зехтин
Набодете рибата от всички страни с остра вилица и втрийте със сол и сок от лайм; заделете за 2 часа. Обелете доматите, отделете семената и нарежете едро. Заделете. Загрейте олиото и запържете лука и чесъна, без да покафеняват, докато омекнат. Добавете доматите, с дафиновия лист, ригана, маслините, каперсите, лютото чушле и солта в тигана и варете соса докато част от сока се изпари - около десет минути. Изсипете соса върху рибата в тавичка. Поръсете зехтина върху соса и печете рибата за около двадесет минути, непокрита, от едната страна. Обърнете и печете до омекване - около 30 мин. Мажете рибата често със соса по време на готвене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ