Пържени кюфтета от леща
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
300 г леща
1 картоф
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
1 глава лук
80 г галета
80 г брашно
1 яйце
олио за пърженето
Начин на приготвяне:
Лещата и обеленият картоф се сваряват заедно. Отцежда се водата от тенджерата и се изчаква топлината да изпари останалата влага. Прехвърлят се в купа и се намачкват на хубаво пюре с преса за картофи. Към пюрето се добавя яйцето, подправките и галетата. Можете да разбиете яйцето предварително, за да се абсорбира по-лесно.
От получената смес се оформят леко сплеснати кюфтенца. Овалват се в брашно, редят се върху хартия за печене и се прибират във фризера. След 30-тина минути, след като са се постегнали, се пържат двустранно в сгорещено олио. Вадят се върху домакинска хартия, която да попие излишната мазнина. Можете да поднесете с кисело мляко с копър и чесън.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ