Пълнено филе миньон с винен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 филета миньон (по 280 г)
340 г сирене Рокфор, натрошено
12 гъби шийтаке - тънко нарязани на филийки
1/2 ч масло, разтопено
За винения сос:
1/2 ч червено вино
6 лука шалот, нарязан на кубчета
2 ч телешки бульон
2 с.л. безсолно масло, охладено и нарязано на парчета
Сол на вкус
Направете прорез от едната страна на филетата. Прокарайте остър нож през процепа и изрежете джоб във вътрешността на филето. Напълнете филетата с редуващи се слоеве сирене и гъби. Завършете с гъби. Притиснете хубаво отвора. Сгорещете маслото на умерен огън. Добавете пълнените филета и запържете за 4-6 минути от всяка страна или до желаната готовност. Полейте филетата с винения сос. За винения сос: Сложете червеното вино и шалота в малка тенджерка. Кипнете на средно силен огън за 4-6 минути или докато течността се редуцира до 3 с.л. Добавете телешкия бульон и варете соса 15 минути или докато се редуцира с 1/4. Без да спирате да бъркате постоянно, добавете парченцата масло едно по едно. Добавете солта и се разбърква.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ