Пълнено свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч бланширани бадеми
2 с.л. масло или маргарин
3/4 ч нарязан зелен лук
3/4 ч нарязана целина
4 ч сварен кафяв ориз
3/4 ч сок от портокал, прясно изцеден, разделени
2 с.л. настъргана портокалова кора
1 с.л. захаросан джинджифил, нарязан фино, разделени
1/2 ч.л. сол
1,5 кг свинско филе, навито на руло и завързано с канап
1 ч.л. сушен розмарин, натрошен
1/4 ч.л. смлян черен пипер
450 г боровинков сос
1 портокал, обелен, нарязан на парчета
Запържете бадемите в маслото в голям тиган на средно висока температура, докато се зачервят. Добавете лука и целината; гответе, докато зеленчуците поомекнат. Прибавете ориза, 1/2 чаша портокалов сок, кората от портокал, 1 чаена лъжичка джинджифил и солта; заделете. Развържете месото и изсипете сместа с ориз по дължина. Вържете отново на няколко места и сложете в плитка тавичка. Смесете розмарина и черния пипер и поръсете месото. Пече се на 160 градуса в продължение на 1 -1/2 часа. Смесете сос от червени боровинки, останалия портокалов сок, останалия джинджифил и портокал в малка тенджера; разбъркайте добре. Гответе на умерен огън за 25 минути, като разбърквате. Намажете месото с около 1/2 чаша от боровинковия сироп. Печете още 15 мин. и оставете да престои 10 мин. Махнете канапа и нарежете месото на филийки. Поднесете с останалия сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ