Регистрация

Пълнено свинско

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
631
Оцени рецептата

3/4 ч бланширани бадеми

2 с.л. масло или маргарин

3/4 ч нарязан зелен лук

3/4 ч нарязана целина

4 ч сварен кафяв ориз

3/4 ч сок от портокал, прясно изцеден, разделени

2 с.л. настъргана портокалова кора

1 с.л. захаросан джинджифил, нарязан фино, разделени

1/2 ч.л. сол

1,5 кг свинско филе, навито на руло и завързано с канап

1 ч.л. сушен розмарин, натрошен

1/4 ч.л. смлян черен пипер

450 г боровинков сос

1 портокал, обелен, нарязан на парчета

 

Запържете бадемите в маслото в голям тиган на средно висока температура, докато се зачервят. Добавете лука и целината; гответе, докато зеленчуците поомекнат. Прибавете ориза, 1/2 чаша портокалов сок, кората от портокал, 1 чаена лъжичка джинджифил и солта; заделете. Развържете месото и изсипете сместа с ориз по дължина. Вържете отново на няколко места и сложете в плитка тавичка. Смесете розмарина и черния пипер и поръсете месото. Пече се на 160 градуса в продължение на 1 -1/2 часа. Смесете сос от червени боровинки, останалия портокалов сок, останалия джинджифил и портокал в малка тенджера; разбъркайте добре. Гответе на умерен огън за 25 минути, като разбърквате. Намажете месото с около 1/2 чаша от боровинковия сироп. Печете още 15 мин. и оставете да престои 10 мин. Махнете канапа и нарежете месото на филийки. Поднесете с останалия сос.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта