Пълнено пиле с пилаф
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч ориз
1/4 ч масло или маргарин
1/2 ч лук, нарязан
3 с.л. кедрови ядки
2 ч вода
2 ч.л. касис
2 с.л. сол
Пипер
3 с.л. кисело мляко
4 с.л. масло - разтопено
1,3 кг пиле
Запържете лука в 1/4 чаша масло в тенджера, докато стане прозрачен. Добавете кедровите ядки и ориза. Задушете, докато леко се зачервят. Добавете касиса, 1 супена лъжица сол, водата и щипка черен пипер. Оставете да заври, след това покрийте с капак и оставете да къкри за 25-30 минути или докато водата се охлади, преди да използвате като плънка. Напълнете пилето с 1 чаша от плънката. Смесете киселото мляко и солта; намажете половината смес върху пилето. Пече се на 200 градуса в продължение на 15 минути. Намалете огъня до 180С и печете още 1 час, като мажете с кисело мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ