Регистрация

Пълнено пиле с пилаф

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
30 Sep
|
Видяна:
956
Оцени рецептата

1 ч ориз

1/4 ч масло или маргарин

1/2 ч лук, нарязан

3 с.л. кедрови ядки

2 ч вода

2 ч.л. касис

2 с.л. сол

Пипер

3 с.л. кисело мляко

4 с.л. масло - разтопено

1,3 кг пиле

 

Запържете лука в 1/4 чаша масло в тенджера, докато стане прозрачен. Добавете кедровите ядки и ориза. Задушете, докато леко се зачервят. Добавете касиса, 1 супена лъжица сол, водата и щипка черен пипер. Оставете да заври, след това покрийте с капак и оставете да къкри за 25-30 минути или докато водата се охлади, преди да използвате като плънка. Напълнете пилето с 1 чаша от плънката. Смесете киселото мляко и солта; намажете половината смес върху пилето. Пече се на 200 градуса в продължение на 15 минути. Намалете огъня до 180С и печете още 1 час, като мажете с кисело мляко.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта