Пълнено пиле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пиле, с вътрешности
1/2 ч ориз, бял
Щипка шафран
2 стръка целина
10 средно големи гъби
3 стръка зелен лук
3 с.л. масло
Загрейте фурната до 225 градуса. Почистете пилето, извадете всички големи късове мазнина и изплакнете хубаво и от вътрешната страна. Сварете ориза в 1 чаша вода, заедно с шафрана. Добавете сол на вкус. Запържете дреболиите в около 2 с.л. масло. Докато те се готвят, почистете и нарежете целината, гъбите и лука на малки парченца. Когато дреболиите са готови, ги нарежете ситно. Смесете ориза, зеленчуците и гъбите в купа и напълнете толкова, колкото побере пилето. Завържете краката хубаво. Втрийте около 1 с.л. масло върху кожата на пилето. Поставете останалата плънка в стъклен или керамичен съд, покрийте с капак и оставете настрана. Поставете пилето във фурната, непокрито. След 10 минути намалете температурата до 180 градуса. Пилето трябва да се готви за около 20 минути на половин килограм. Половин час преди готовност, сложете допълнителната плънка във фурната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ