Пълнено зеле с картофи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 зелка
2 кг картофи, обелени
2 глави лук
1/2 ч ориз
1 ч.л. копър; сушен
1/4 ч.л. черен пипер
2 белтъка
1 консерва (800 г) домати, нарязани
1 ябълка, обелена, почистена в сърцевината и нарязана
1/4 ч.л. джинджифил, сушен, смлян
Подварете зелето и отделете листата. Отрежете твърдата част на всяко листо. Настържете картофите, малките вътрешни листа от зелето и едната глава лук. Смесете много добре. Добавете ориза, копъра и черния пипер. Разбийте белтъците на пяна и ги добавете към картофената смес. Заделете две или три от най-големите листа. Напълнете всички останали листа зеле с приблизително две супени лъжици от сместа с картофи. Навийте върху плънката. Нарежете заделените листа и ги постелете на дъното на глинен съд. Нарежете втората глава лук на филийки и подредете върху зелето. Добавете доматите, ябълките и джинджифила. Сложете сармичките в съда. Гответе на слаб огън за 4 до 5 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ