Пълнени украински кнедли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 ч брашно
Сол
4 жълтък
2 с.л. олио
14 ч вода
4 големи белтъка, леко разбити
8 с.л. масло
За картофената плънка:
6 с.л. масло
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
3 големи картофа, обелени, сварени и намачкани на пюре
115 г сирене
60 г настърган кашкавал
Сол и пипер (на вкус)
За плънката с кисело зеле:
3 резена бекон, ситно нарязан на кубчета
1 голяма глава лук, нарязан
3 1/2 ч кисело зеле, изплакнато и отцедено
1 1/2 с.л. доматено пюре
2 ч.л. захар
1/3 ч пилешки бульон
За кнедлите:
В кухненски робот, смесете брашното и 1/2 чаена лъжичка сол. С работещ мотор, добавете жълтъците и маслото през подаващата тръба, след това се добавя водата, на бавен, постоянен поток, докато тестото образува топка около острието. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и омесете до гладкост, около 2 мин. Покрийте с кърпа и оставете да престои за половин час. Разделете наполовина и оформете две топки. Оставете едната покрита с кърпа. Разточете другата топка тесто върху набрашнена повърхност до слой с дебелина 0,3 см. Изрежете кръгове с помощта на чаша с диаметър 7-8 см. Поставете пълна чаена лъжичка желаната плънката в средата на всеки кръг. Прегънете на полукръг. Намажете краищата с яйчен белтък и ги слепете здраво с острието на вилица, за да се запечатат. Поставете в леко набрашнена голяма тава на около 3 см една от друга и дръжте покрити с влажна кърпа. Повторете с останалото тесто и плънка. В голяма тенджера, сложете около 6 литра вода да заври. Намалете огъня до умерен и сложи половината кнедли във водата. Сварете, като се разбърква от време на време с дървена лъжица, за да не залепват, докато се издигнат на повърхността - 6-7 минути. С решетъчна лъжица, извадете внимателно кнедлите в гевгир и се отцеждат много добре. Прехвърлят се в дълбока купа за сервиране и се смесват с половината от маслото.
За картофената плънка:
Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете лука и задушете, докато леко покафенее, около 15 минути. Свалете от огъня и охладете леко. В голяма купа смесете картофите, сиренето и кашкавала. Добавете задушения лук заедно с разтопеното масло и разбъркайте добре. Подправя се със сол и черен пипер.
За плънката с кисело зеле:
Задушете бекона в голям тиган на средно силен огън, докато пусне мазнината си. Извадете от съда и заделете. Отцедете мазнината от тигана, като оставите 2 с.л. Добавете лука в тигана и задушете, като се разбърква често на умерен огън, докато добре покафенее, почти 15 минути. Увеличете огъня до средно-висок, добавете зелето и задушете, като се разбърква, докато омекне, 10 до 15 минути. Прибавете доматеното пюре, захарта и бульона. Намалете огъня до слаб, покрийте и оставете да къкри 20 мин. Махнете от огъня и оставете да се охлади до стайна температура, преди да използвате. Използвайте заделения бекон като топинг.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ