Регистрация

Пълнени питки арепа

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
894
Оцени рецептата

Необходими продукти:

тесто за арепа

2 с.л. олио

225 г телешка кайма

225 г свинска кайма

1 глава лук, нарязан

1 скилидка чесън, счукан

1 зелено чили, нарязано

2 домата, обелени, без семената, нарязани

1/2 ч.л. анато на прах

1/2 ч.л. смлян кимион

1/4 ч.л. листа мащерка

1/4 ч.л. черен пипер

1 ч.л. сол

8 маслини, пълнени с чушка, нарязани на филийки

1 с.л. каперси

 

Начин на приготвяне:

Сгорещете олиото в тиган на умерен огън, добавете месото, лука, чесъна, зеленото чили, доматите, анато на прах, кимиона, мащерката, черния пипер и солта и гответе, като се разбърква от време на време, в продължение на 20 минути или докато доматите образуват гъст сос. Добавете маслините и каперсите. Пригответе питките арепа според указанията на опаковката. Когато са готови, разделете на две половини, напълнете с месния сос и поднесете горещо.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта