Пълнени питки арепа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
тесто за арепа
2 с.л. олио
225 г телешка кайма
225 г свинска кайма
1 глава лук, нарязан
1 скилидка чесън, счукан
1 зелено чили, нарязано
2 домата, обелени, без семената, нарязани
1/2 ч.л. анато на прах
1/2 ч.л. смлян кимион
1/4 ч.л. листа мащерка
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
8 маслини, пълнени с чушка, нарязани на филийки
1 с.л. каперси
Начин на приготвяне:
Сгорещете олиото в тиган на умерен огън, добавете месото, лука, чесъна, зеленото чили, доматите, анато на прах, кимиона, мащерката, черния пипер и солта и гответе, като се разбърква от време на време, в продължение на 20 минути или докато доматите образуват гъст сос. Добавете маслините и каперсите. Пригответе питките арепа според указанията на опаковката. Когато са готови, разделете на две половини, напълнете с месния сос и поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ