Регистрация

Пълнени бейби тиквички

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
2079
Оцени рецептата

12 бейби тиквички, с цветчета

2 с.л. зехтин

1 скилидка чесън, нарязана фино

1 стрък зелен лук, ситно нарязан

2 малки доматчета, без семената, нарязани на кубчета

2 с.л. магданоз, нарязан фино

Пипер на вкус

 

Нарежете всяка тиквичка надлъжно на две, като оставите цветчето на една от двете половини. С върха на белачка за зеленчуци, внимателно издълбайте месото, така че да се получи празна черупка от кората. Заделете месото. Сгорещете зехтина в малка тенджера на слаб огън. Добавете чесъна и лука и леко задушете за една минута. Добавете месото от тиквички, доматите, една супена лъжица от магданоза, мащерката и черен пипер на вкус. Гответе, като разбърквате често, за около 5 минути. Оставете да се охлади на стайна температура. Изсипете плънката в издълбаните тиквички. Поръсете с останалия магданоз. Поднесете със стайна температура.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта