Пълнена гъска
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 гъска (4-4.5 кг)
3 ч ориз, сварен
1 1/2 ч ябълки, обелени и почистени от семената
1/2 ч стафиди
1/2 ч лук, нарязан
1 ч.л. розмарин
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. пипер
1 яйце, разбито
магданоз (по желание)
резенчета портокал (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180ºС.
Изплакнете гъската обилно с вода; подсушете. Набодете кожата с вилица. Смесете ориза и следващите 7 съставки, като се разбърква добре. Напълнете гъската със сместа и забодете с дървени шишчета. Сложете с гърдите нагоре в тава за печене. Пече се, непокрито, на 180С в продължение на 2 до 2-1/2 часа. Гарнирайте с магданоз и портокалови филийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ