Празнични захарни бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч масло или маргарин, меко
3/4 ч захар
1 яйце
2 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. смляна канела
1/4 ч.л. сол
Цветни захарни пръчици за украса, по желание
Разбийте маслото и захарта в голяма купа с електрически миксер до кремообразна смес. Добавете яйцето; разбийте до пухкавост. Добавете брашното, бакпулвера, канелата и солта и смесете много добре. Оформете на топка, увийте в найлон и приплескайте. Оставете в хладилника за 2 часа или докато стегне. Загрейте фурната до 180 градуса. Разточете тестото, малко по малко, до слой с дебелина 0,5 см върху леко набрашнена повърхност с леко набрашнена точилка. (Дръжте останалото тесто в хладилника). Изрежете бисквитки с желаната форма. Поръсете с цветни захарни пръчици, ако желаете. Прехвърлят се в ненамаслена тава. Пекат се около 7-9 минути или докато леко покафенеят. Охладете 1 минута в тавата. Извадете върху решетка и оставете да се охладят напълно. Съхраняват се в херметически затворени контейнери.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ