Коледни бишкоти
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1/2 ч масло или маргарин
1 ч захар
2 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. анасон, натрошен
2 яйца
1 жълтък
3 ч брашно
1/2 ч червени захаросани череши, нарязани на кубчета
1/2 ч смесени захаросани плодове
1 с.л. портокалова кора; ситно настъргана
1 белтък
1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото или маргарина в голяма купа с електрически миксер на средна до висока скорост в продължение на 30 секунди. Добавете 1 чаена чаша захар, бакпулвера и анасона. Разбийте докато се смесят добре. Разбийте с цялото яйце и жълтъка. Разбийте с колкото можете от брашното. Добавете останалото брашно, захаросаните плодове, кората от портокал и се разбърква с лъжица. Разделете наполовина. Оформете всяка половина на кекс. Поставете в леко намаслена тавичка. Разбъркайте заедно белтъка и 1 чаена лъжичка вода. Намажете тестото. Поръсете с 1 с.л. захар. Печете на 190 градуса във фурната за 20 - 25 минути или до златисто. Охладете в продължение на 1 час в съда. Нарежете по диагонал на филийки с дебелина 1 см. Подредете филийките, с нарязаната страна нагоре, в ненамазана тава. Пече се на 160С във фурната за 10 минути. Обърнете филийките и се пекат още 10-13 минути. Охлажда се върху решетка. Сервирайте с вино или кафе за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ