Коледни сладки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 пакет активна суха мая
1/4 ч топла вода
3/4 ч топла вода
1/4 ч захар
1/4 чаша мазнина
1 ч.л. сол
1 яйце, леко разбито
3 3/4 ч брашно
1 ч захаросани череши, нарязани на четвъртинки
1 ч пудра захар
1 с.л. мляко
Начин на приготвяне:
В голяма купа, разтворете маята в топлата вода. Добавете топлото прясно мляко, захарта, мазнината, солта, яйцето и 2 чаши брашно; разбийте до гладкост. Добавете черешите. Добавя достатъчно количество от останалото брашно до образуването на меко тесто. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете, докато стане гладко и еластично, за около 6-8 минути. Сложете в намазнена купа и обърнете, така че да се покрие хубаво с мазнина. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Натиснете тестото надолу и оставете да престои за около 10 минути. Разделете го наполовина. Разточете всяка половина на правоъгълник. След това изрежете 12 ленти от по 2,5 см. Завъртете всяка лента спираловидно и поставете на известно разстояние една от друга в намазана тавичка, като оформите единия край като бастунче. Покрийте и оставете да втаса за около 45 мин. Печете на 190С в продължение на 12-15 минути или до златисто кафяво. Охлажда се напълно. Смесете пудрата захар и млякото и глазирайте сладките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ