Гръцки великденски бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/4 ч брашно
1 1/4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/2 ч масло, меко
1 ч пудра захар
1 яйце
2 с.л. бренди или мляко
1 ч.л. ванилия
1 жълтък, разбит с
1 с.л. мляко
3 с.л. сусамови семена
В средно голяма купа, смесете брашното, бакпулвера, солта и оставете настрана. В голяма купа, разбийте на крем маслото и захарта до побеляване. Добавете яйцето, брендито, ванилията и разбийте добре след всяко добавяне. Добавете брашнената смес, по една чаша наведнъж, като смесвате след всяко добавяне. Разточете една чаена лъжичка от тестото върху леко набрашнена повърхност на дълго руло, сгънете наполовина и увийте два или три пъти, защипете краищата заедно. Подредете ги на 2,5 см разстояние една от друга в намаслена тавичка. Намажете с яйчено-млечната смес. Поръсете със сусам. Пече се 10-13 минути в предварително загрята на 190С фурна до златисто. Охлажда се върху решетка. Съхранявайте в херметически затворен съд на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ