Празнична торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 яйца
2 1/2 ч.л. брашно
2 ч пудра захар
2 ч.л. бакпулвер
3/4 ч орехи, нарязани фино
2/3 ч стафиди
115 г портокалова кора, фино нарязана
1/2 ч.л. сол
1 ч масло
1 с.л. настъргана лимонова кора
1 ч.л. ванилия
3 с.л. водка или бренди
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разбийте яйцата със захарта с помощта на електрически миксер в продължение на 5 минути при висока скорост. Смесете счуканите орехи, стафидите и портокаловите кори с 2 супени лъжици брашно. Смесете останалото брашно с бакпулвера и солта. Разбийте на крем маслото, лимоновата кора и ванилията. Разбийте с водката, след това добавете яйчената смес постепенно, като разбивате постоянно. Добавете брашнената смес и разбийте за 5 минути. Добавете сместа с плодове и ядки в течното тесто. Изсипете в намаслена и набрашнена правоъгълна тава или кръгла разглабяща се форма за торта. Пече се на 180 градуса в продължение на 1 час. Охладете в съда за 10 мин. и извадете върху решетка да се охлади напълно. Увийте в найлон и оставете настрана за няколко дни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ