Почти веганска лазаня
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
1 ч зелена леща, измита
2 с.л. зехтин
1 голяма глава лук, нарязан
1 средно голям морков, нарязан на тънки филийки
1 1/2 ч гъби, нарязани на филийки
2 скилидки чесън, нарязан
2 ч домати, нарязани на кубчета
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. магданоз
1 ч.л. риган
1 ч.л. риган
1 ч.л. соев сос
Сол и пипер (на вкус)
За пастата:
Кори за лазаня, достатъчни за 3 слоя
Сос бешамел:
3 1/2 ч вода
1/2 ч кашу
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. бял пипер
1 дафинови листа
Щипка индийско орехче
За запръжката:
1/4 ч зехтин
1/2 ч брашно
За топинга:
1 1/2 ч соева моцарела
Изплакнете лещата и варете в продължение на около 25 минути, докато омекне. Отцедете и заделете водата. Сгорещете мазнината в голям тиган и запържете лука за 3 минути. Добавете морковите, чесъна и гъбите и продължете да запържвате в продължение на 10 минути, като от време на време разбърквате, за да не изгаря. Добавете сварената леща, доматите, доматеното пюре, билките и соевия сос. Добавя се малко от запазения бульон, ако сместа е прекалено суха. Покрийте и варете в продължение на 20 минути, за да се смесят хубаво ароматите. Междувременно сварете лазанята. Сварете пастата до степен ал денте. Сос бешамел: Смесете водата, кашуто, солта, черния пипер и индийското орехче в блендера и разбийте до гладкост. Направете запръжка, като сгорещите мазнината в тенджера и добавете при разбъркване брашното. Бавно добавете сместа с кашу, добавете дафиновия лист и оставете да заври леко, като се разбърква непрекъснато. След като заври, намалете огъня до слаб и оставете да къкри за около 1 минута или докато сосът започне да се сгъстява. Заделете. Изхвърлете дафиновия лист. Намаслете йенска тенджера. Поставете един слой лазаня в дъното и слой от сместа с леща, последвано от соса бешамел. Продължете слоевете, като завършите с бешамел. Гарнира се със соевата моцарела, ако желаете. Пече се на 180 градуса в продължение на 35 минути. Оставете да престои 10 минути преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ