Плънка с плодове и ядки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
18 цели сини сливи без костилка
1/2 ч сушен касис
1 ч стафиди
24 сушени кайсии, половинки
1/4 ч бърбън
3 ябълки,
1 от които небелена, почистена от сърцевината и нарязана
3 големи глави лук, обелени и нарязани на кубчета
3 стръка целина, нарязана на кубчета
4 с.л. масло, разтопено
2/3 ч ядки макадамия
2/3 ч цели ядки кашу
1 ч несолени парчета орех
2 ч цели сурови червени боровинки
1 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. сушен керевиз
1 ч.л. фино нарязан пресен магданоз
2 ч.л. сол
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
2 яйца, леко разбити
Поставете сливите, касиса, стафидите и кайсиите в купа и полейте с бърбъна. Покрийте съда и се накисва за една нощ. Ако използвате осолени ядки макадамия и осолено кашу, сложете ги в цедка и премахнете солта от тях, като изплакнете със студена вода. Отцедете върху хартиени кърпи. Загрейте 2 супени лъжици растително масло в тиган и добавете ядките. Препечете ги, като се бърка непрекъснато, до златисто. Смесете ябълките, лука и целината и в голям тиган заедно с маслото. Гответе сместа на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато лукът и целината омекнат, около 11 минути. Прехвърлете сместа в голяма купа. Добавете накиснатите плодове и всички останали съставки. Леко разбъркайте плънката с две големи лъжици, докато е равномерно смесена. Заделете, докато подготвяте пуйката за печене. Напълнете пуйката с 3/4 от пълнежа и се пече в зависимост от размерите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ