Плънка с наденица и ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 с.л. масло
2 1/2 ч лук, нарязан
3 ябълки, нарязани на парчета
450 г наденица, само месото, натрошено
3 ч царевичен хляб; домашен
3 ч хляб, пълнозърнест, едро натрошен
3 ч франзела
2 ч.л. мащерка, сушена
1 ч.л. градински чай, сушен
Сол и черен пипер
1/2 ч магданоз, нарязан
1 1/2 ч орехови половинки
Разтопете половината масло в тенджера. Добавете нарязания лук и гответе на умерен огън, частично покрито, докато омекне и леко се оцвети, за около 25 минути. Прехвърлете лука и маслото в голяма купа. Разтопете останалото масло в тенджера. Добавете ябълковите парчета и варете на силен огън, докато леко се оцветят, но без да омекват. Прехвърлете ябълките и маслото в купата при лука. Натрошете наденицата в тигана и варете на умерен огън, като се разбърква, докато леко покафенее. Прехвърлете в купата и заделете мазнината. Добавете останалите съставки в купата и се смесват внимателно. Охлажда се напълно преди да напълните пуйка или пиле; съхранява се в хладилник, ако не се използва незабавно. Сложете птицата в съд с капак. Покрийте и сложете в по-голяма тава. Налейте вода до средата на стените на съда. Пече се в продължение на 30 до 45 минути в 160С.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ