Регистрация

Плънка с наденица и ябълки

Автор:
яна маринова
|
Дата:
21 Jun
|
Видяна:
940
Оцени рецептата

12 с.л. масло

2 1/2 ч лук, нарязан

3 ябълки, нарязани на парчета

450 г наденица, само месото, натрошено

3 ч царевичен хляб; домашен

3 ч хляб, пълнозърнест, едро натрошен

3 ч франзела

2 ч.л. мащерка, сушена

1 ч.л. градински чай, сушен

Сол и черен пипер

1/2 ч магданоз, нарязан

1 1/2 ч орехови половинки

 

Разтопете половината масло в тенджера. Добавете нарязания лук и гответе на умерен огън, частично покрито, докато омекне и леко се оцвети, за около 25 минути. Прехвърлете лука и маслото в голяма купа. Разтопете останалото масло в тенджера. Добавете ябълковите парчета и варете на силен огън, докато леко се оцветят, но без да омекват. Прехвърлете ябълките и маслото в купата при лука. Натрошете наденицата в тигана и варете на умерен огън, като се разбърква, докато леко покафенее. Прехвърлете в купата и заделете мазнината. Добавете останалите съставки в купата и се смесват внимателно. Охлажда се напълно преди да напълните пуйка или пиле; съхранява се в хладилник, ако не се използва незабавно. Сложете птицата в съд с капак. Покрийте и сложете в по-голяма тава. Налейте вода до средата на стените на съда. Пече се в продължение на 30 до 45 минути в 160С.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта