Пица без домати и кашкавал
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. мая
1 с.л. тръстикова захар
1 ч топла вода
2 ч брашно
1 ч пълнозърнесто пшенично брашно
1 ч царевично брашно (приблизително)
3 с. л. парченца сушени домати
1 ч вода
1 1/2 ч.л. сол
За пълнежа:
1 червена чушка
1 оранжева продълговата люта чушка
4 малки патладжана
Вода
3 малки стръка праз
1 1/2 ч.л. каперси
2 с.л. балсамов оцет
10 листа босилек
Сол
Черен пипер на вкус
Намажете разглабяща се кръгла тава с малко олио. Поръсете с царевично брашно. Смесете маята, захарта и топлата вода. Оставете на топло, да втаса. Смесете 3 ч брашно и солта; заделете. Нарежете праза и задушете леко във вода, докато се карамелизира. Кипнете на слаб огън още вода в друга тенджера и добавете сушените парченца домати, оставете да къкри за минута, за да омекнат, отцедете, но запазете водата. Изсипете маята в с 3 чаши брашно и сол, добавете доматените парченца и 1/2 чаша от доматената вода. Разбъркайте. Подгответе равна повърхност с царевично брашно и омесете тестото. Разточете на широк кръг, около 10 см по-голям от диаметъра на тавата. Поставете в съда. Покрийте стените. Оставете на топло и напълнете с праза; посолете леко. Поставете слой патладжан върху праза, поръсва се с балсамов оцет, добавете слой листа босилек, след това втори слой патладжан. Поръсете със сол и бял пипер. Поръсете с каперсите. Покрийте с парченца сирене, ако желаете. Срежете печената червена чушка и лютата чушка надлъжно на 8 до 12 ленти на всяка. Подредете лентите като ги редувате върху пицата. Поръсете всичко с останалия балсамов оцет. Печете в продължение на 20 -30 минути. Нарежете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ