Регистрация

Пица без домати и кашкавал

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
764
Оцени рецептата

1 с.л. мая

1 с.л. тръстикова захар

1 ч топла вода

2 ч брашно

1 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 ч царевично брашно (приблизително)

3 с. л. парченца сушени домати

1 ч вода

1 1/2 ч.л. сол

За пълнежа:

1 червена чушка

1 оранжева продълговата люта чушка

4 малки патладжана

Вода

3 малки стръка праз

1 1/2 ч.л. каперси

2 с.л. балсамов оцет

10 листа босилек

Сол

Черен пипер на вкус

 

Намажете разглабяща се кръгла тава с малко олио. Поръсете с царевично брашно. Смесете маята, захарта и топлата вода. Оставете на топло, да втаса. Смесете 3 ч брашно и солта; заделете. Нарежете праза и задушете леко във вода, докато се карамелизира. Кипнете на слаб огън още вода в друга тенджера и добавете сушените парченца домати, оставете да къкри за минута, за да омекнат, отцедете, но запазете водата. Изсипете маята в с 3 чаши брашно и сол, добавете доматените парченца и 1/2 чаша от доматената вода. Разбъркайте. Подгответе равна повърхност с царевично брашно и омесете тестото. Разточете на широк кръг, около 10 см по-голям от диаметъра на тавата. Поставете в съда. Покрийте стените. Оставете на топло и напълнете с праза; посолете леко. Поставете слой патладжан върху праза, поръсва се с балсамов оцет, добавете слой листа босилек, след това втори слой патладжан. Поръсете със сол и бял пипер. Поръсете с каперсите. Покрийте с парченца сирене, ако желаете. Срежете печената червена чушка и лютата чушка надлъжно на 8 до 12 ленти на всяка. Подредете лентите като ги редувате върху пицата. Поръсете всичко с останалия балсамов оцет. Печете в продължение на 20 -30 минути. Нарежете и поднесете.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта