Пилешко с конфитюр от сини сливи на скара
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 стръка зелен лук
3 с.л. соев сос
1/4 ч конфитюр от сини сливи
2 с.л. + 2 ч.л. кетчуп
2 с.л. + 1 ч.л. оризов оцет
3/4 ч.л. китайска подправка "Пет подправки" на прах
450 г обезкостени пилешки гърди без кожа
8 брашнени тортили
1 червена чушка - нарязана на тънки ивици
В голяма купа с вода, накиснете лука, докато започнете да готвите. В малка купа смесете соевия сос, мармалада от сливи, кетчупа, оцета и петте подправки. Отсипете 1/2 чаша от сместа с конфитюра в мерителна чашка и намажете върху пилешките гърди. Заделете пилешкото. Намажете останалата смес от едната страна на тортилите и оставете настрана. Загрейте грила до умерен огън. Намажете с мазнина. Изпечете пилешкото и лука до готовност, като обърнете веднъж. Свалете от скарата и сложете тортилите, с намазаната страна нагоре и печете 20 секунди, само колкото да се затоплят. Нарежете пилешкото на тънки филийки по диагонал. Разпределете го равномерно между тортилите, върху намазаната страна, добавете и чушките. Навийте на руло и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ