Регистрация

Пилешко с конфитюр от сини сливи на скара

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
01 Oct
|
Видяна:
497
Оцени рецептата

8 стръка зелен лук

3 с.л. соев сос

1/4 ч конфитюр от сини сливи

2 с.л. + 2 ч.л. кетчуп

2 с.л. + 1 ч.л. оризов оцет

3/4 ч.л. китайска подправка "Пет подправки" на прах

450 г обезкостени пилешки гърди без кожа

8 брашнени тортили

1 червена чушка - нарязана на тънки ивици

 

В голяма купа с вода, накиснете лука, докато започнете да готвите. В малка купа смесете соевия сос, мармалада от сливи, кетчупа, оцета и петте  подправки. Отсипете 1/2 чаша от сместа с конфитюра в мерителна чашка и намажете върху пилешките гърди. Заделете пилешкото. Намажете останалата смес от едната страна на тортилите и оставете настрана. Загрейте грила до умерен огън. Намажете с мазнина. Изпечете пилешкото и лука до готовност, като обърнете веднъж. Свалете от скарата и сложете тортилите, с намазаната страна нагоре и печете 20 секунди, само колкото да се затоплят. Нарежете пилешкото на тънки филийки по диагонал. Разпределете го равномерно между тортилите, върху намазаната страна, добавете и чушките. Навийте на руло и поднесете.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта