Пилешки тортили с мента
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 царевични тортили
1 бр. пилешки гърди, без кожа, накъсани
1 скилидка чесън, нарязан
1/3 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета
1 голям зрял червен домат, нарязан на кубчета
2 с.л. зехтин
Сол и пипер (на вкус)
В малък тиган, леко задушете чесъна и лука в мазнината, докато станат полупрозрачни. Добавете доматите и чушката и продължете пърженето. Добавете пилешкото, солта и черния пипер. Гответе още 3 минути. Отстранете от огъня. В друг тиган, сгорещете около 2 см царевично олио до умерено висока температура. Сложете по 1 пълна с.л. от пълнежа във всяка тортия. Внимателно навийте на стегнато руло. Забодете с 3-4 клечки за зъби. Запържете всяка в олиото до златист цвят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ