Регистрация

Пилешки такос с авокадо

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
795
Оцени рецептата

30 г зряло авокадо

2 с.л. кисело мляко

1 ч.л. лимонов сок

сол и черен пипер

няколко листа маруля, накъсана

1 лук шалот или 3 стръка пресен лук подрязани и нарязани на филийки

1 домат, нарязан на парчета по дължина

1 малка зелена или червена чушка - без семената и нарязана фино

2 тако черупки

60 г печено пиле, нарязано

 

В малка купа намачкайте авокадото с вилица, докато пюрето е гладко. Добавете киселото мляко и лимоновия сок и разбъркайте до смесване. Поръсете със сол и пипер. Смесете марулята, лука, доматите и зелената или червена чушка. Сгорещете тако черупките за 2-3 мин. под грила на фурната. Напълнете със сместа. Покрийте с пилешко и полейте с дресинга с авокадо. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта