Пилешка енчилада с томатило сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За соса:
1,2 кг мексикански доматчета томатило, пресни
1-2 халапеньо чушки
1 малка глава лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън, счукан
1 с.л. олио
2 ч пилешки бульон
1/4 ч.л. сол
За енчиладата:
2 цели пилешки гърди (обезкостени и без кожа)
2 с.л. наситнен лук
1/3 ч заквасена сметана
1/4 ч.л. сол
1/3 ч зехтин
8 царевични тортили
1 ч настърган Чедър
1/2 ч натрошено сирене Азиаго
За да направите соса: Обелете и измийте доматчетата томатило. Сложете тенджера с вода да заври, добавете доматчетата и чушките халапеньо варете около 10 минути или докато поомекнат. Отцедете и премахнете дръжките на чушките. Поставете доматчетата, чушките, лука и чесъна в кухненски робот и разбийте на едро пюре. В голям тиган, сгорещете зехтина на умерен огън. Добавете зеленчуците и оставете да къкрят за 2 минути. Прибавете бульона и солта; оставете да къкри 15 минути, като периодично се разбърква. Заделете.
За да направите енчиладата:
Поставете пилешкото в тенждера и покрийте със студена вода. Оставете да заври, намалете котлона, покрийте и оставете да къкри до готовност. Извадете и охладете леко. Накъсайте месото и оставете настрана. Смесете пилешкото с лука, заквасената сметана и солта. Добавете 1/4 чаша от соса с томатило. Заделете. В голям тиган, загрейте зехтина над средно-висока температура. Сложете по тортия в горещото олио и се запържва около 30 секунди от всяка страна. Отцедете върху хартиени кърпи. Охладете леко. Разстелете малко от соса в правоъгълна тавичка. Изсипете част от плънката по средата на всяка тортия и навийте на руло. Поставете в тавата плътно една до друга. Изсипете соса върху енчиладата и се поръсва с чедър и сирене Азиаго. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 25 минути. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ