Регистрация

Пиле с плънка от банан и чушки

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
05 Mar
|
Видяна:
808
Оцени рецептата

За маринатата:

Сокът на 2 лимона

4 скилидки чесън, счукан

1 с.л. сушен риган - натрошен

2 с.л. зехтин

Сол и пипер, прясно смлян

1 цяло пиле, около 1.5 кг

За плънката:

4 резена бекон, нарязани на кубчета

1 голям зрял банан, обелен и нарязан на кубчета

2 скилидки чесън, нарязани фино

1 малка червена чушка, без семената и нарязана на кубчета

1 зелено чили - без семената и нарязано

1/2 връзка пресен риган, нарязан

1/2 ч пилешки бульон

2 филийки стар хляб, нарязан на кубчета

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. смлян черен пипер

1/2 ч пилешки бульон

 

За да направите маринатата: В малка купа смесете сока на лимона, чесъна, сушения риган, зехтина, солта и черния пипер. Втрийте сместа в пилето и оставете да престои за 1-2 часа в хладилника. За да направите плънката: Запържете бекона на умерено силен огън до хрупкавост. Извадете от съда. Сложете бананите в същия съд, върнете на котлона и гответе докато леко покафенеят. След това се добавят чесънът, чушките и ригана; оставете да къкри за още 2 - 3 минути. Налейте пилешкия бульон деглазирайте тигана за около 1-2 минути. Добавете хляба, солта и черния пипер. Разбъркайте, така че да се покрие хубаво. Загрейте фурната до 180 градуса. Извадете пилето от хладилника и го напълнете с готовата плънка. Завържете краката и сложете в тава за печене, с гърдите надолу. Печете 1/2 час, обърнете и печете още 1/2 час или докато кожата е златисто кафява и пилето се сготви. 





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта