Пиле с плънка от банан и чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За маринатата:
Сокът на 2 лимона
4 скилидки чесън, счукан
1 с.л. сушен риган - натрошен
2 с.л. зехтин
Сол и пипер, прясно смлян
1 цяло пиле, около 1.5 кг
За плънката:
4 резена бекон, нарязани на кубчета
1 голям зрял банан, обелен и нарязан на кубчета
2 скилидки чесън, нарязани фино
1 малка червена чушка, без семената и нарязана на кубчета
1 зелено чили - без семената и нарязано
1/2 връзка пресен риган, нарязан
1/2 ч пилешки бульон
2 филийки стар хляб, нарязан на кубчета
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1/2 ч пилешки бульон
За да направите маринатата: В малка купа смесете сока на лимона, чесъна, сушения риган, зехтина, солта и черния пипер. Втрийте сместа в пилето и оставете да престои за 1-2 часа в хладилника. За да направите плънката: Запържете бекона на умерено силен огън до хрупкавост. Извадете от съда. Сложете бананите в същия съд, върнете на котлона и гответе докато леко покафенеят. След това се добавят чесънът, чушките и ригана; оставете да къкри за още 2 - 3 минути. Налейте пилешкия бульон деглазирайте тигана за около 1-2 минути. Добавете хляба, солта и черния пипер. Разбъркайте, така че да се покрие хубаво. Загрейте фурната до 180 градуса. Извадете пилето от хладилника и го напълнете с готовата плънка. Завържете краката и сложете в тава за печене, с гърдите надолу. Печете 1/2 час, обърнете и печете още 1/2 час или докато кожата е златисто кафява и пилето се сготви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ