Регистрация

Пиле по мексикански с автентичен микс от подправки

Автор:
Жана
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
1592
Оцени рецептата

1 скилидка чесън

3 с.л. растително масло

1 средно голяма глава лук, нарязан на филийки

4 големи бананови листа (или фолио)

1 пиле (1,3 кг), нарязано на 4 порции

сол

За микса от подправки:

2 с.л. сушен риган

1 ч.л. смлян черен пипер

1 ч.л. сол

1 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. смлян карамфил

1/2 ч.л. смлян бахар

1 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. чесън на прах

1/4 ч прясно изцеден лимонов сок

15 г анато (на прах)

 

Подгответе микса от подправки, като смелите всички цели подправки, ако е необходимо, след това смесете с анатото и лимоновия сок и оставете в продължение на най-малко един час. Добавете чесъна. Намачкайте до смесване и заделете. Сгорещете 1 супена лъжица олио в тиган. Добавете лука. Задушете до омекване и заделете. Загрейте фурната до 180 градуса. Изрежете четири големи квадрата от листа алуминиево фолио. Сложете един лист върху плоска повърхност. Сложете лист банан в средата. Намажете порциите пилешко с малко от останалото олио. Сложете пилешкото върху банановия лист. Намажете със сместа от подправки с опакото на лъжица. Поръсете със сол. Добавя се 1/4 от лука. Увийте плътно пилешкото с листа. Сгънете фолиото върху банановия лист и затворете плътно. Повторете с останалите продукти. Сложете в тавичка за печене. Пече се 1 час. Махнете фолиото и отцедете излишните сокове. Сервирайте пилешкото увито в листата.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта