Пиле по мексикански с автентичен микс от подправки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 скилидка чесън
3 с.л. растително масло
1 средно голяма глава лук, нарязан на филийки
4 големи бананови листа (или фолио)
1 пиле (1,3 кг), нарязано на 4 порции
сол
За микса от подправки:
2 с.л. сушен риган
1 ч.л. смлян черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. смлян карамфил
1/2 ч.л. смлян бахар
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. чесън на прах
1/4 ч прясно изцеден лимонов сок
15 г анато (на прах)
Подгответе микса от подправки, като смелите всички цели подправки, ако е необходимо, след това смесете с анатото и лимоновия сок и оставете в продължение на най-малко един час. Добавете чесъна. Намачкайте до смесване и заделете. Сгорещете 1 супена лъжица олио в тиган. Добавете лука. Задушете до омекване и заделете. Загрейте фурната до 180 градуса. Изрежете четири големи квадрата от листа алуминиево фолио. Сложете един лист върху плоска повърхност. Сложете лист банан в средата. Намажете порциите пилешко с малко от останалото олио. Сложете пилешкото върху банановия лист. Намажете със сместа от подправки с опакото на лъжица. Поръсете със сол. Добавя се 1/4 от лука. Увийте плътно пилешкото с листа. Сгънете фолиото върху банановия лист и затворете плътно. Повторете с останалите продукти. Сложете в тавичка за печене. Пече се 1 час. Махнете фолиото и отцедете излишните сокове. Сервирайте пилешкото увито в листата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ