Пилаф с пет зърна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч касис
1/4 ч пресен портокалов сок
1 ч.л. зехтин
1 ч.л. чесън, счукан
1/2 ч ситно нарязан лук
2 ч нарязани гъби
1 ч ечемик
1/2 ч пшенични зърна
1/4 ч просо
1/4 ч див ориз
1/4 ч кафяв ориз
3 ч пилешки бульон
1 ч нарязан лук
1 ч филирани, препечени бадеми
1 ч наситнен магданоз
Сол и черен пипер
Загрейте фурната до 180. Намачкайте френското грозде в портокаловия сок и оставете да престои в продължение на 20 минути. В голям съд с плътно затварящ се капак, загрейте зехтина на умерен огън. Добавете чесъна и лука и задушете за около 5 минути. Добавете гъбите и запържете леко в продължение на 3-5 минути, докато омекнат. Добавете ечемика, пшеничните зърна, просото, дивия и кафяв ориз. Разбъркват се, така че да се покрият с масло и гответе, като се разбърква, за 10-15 минути. Зърната трябва да омекнат. Прибавете пилешкия бульон и оставете да заври. Покрийте и поставете във фурната, печете в продължение на 30 минути. Извадете от фурната; добавете лука, касиса, заедно със сока, препечените бадеми и магданоза. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ