Регистрация

Пилаф с пет зърна

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
856
Оцени рецептата

1 ч касис

1/4 ч пресен портокалов сок

1 ч.л. зехтин

1 ч.л. чесън, счукан

1/2 ч ситно нарязан лук

2 ч нарязани гъби

1 ч ечемик

1/2 ч пшенични зърна

1/4 ч просо

1/4 ч див ориз

1/4 ч кафяв ориз

3 ч пилешки бульон

1 ч нарязан лук

1 ч филирани, препечени бадеми

1 ч наситнен магданоз

Сол и черен пипер

 

Загрейте фурната до 180. Намачкайте френското грозде в портокаловия сок и оставете да престои в продължение на 20 минути. В голям съд с плътно затварящ се капак, загрейте зехтина на умерен огън. Добавете чесъна и лука и задушете за около 5 минути. Добавете гъбите и запържете леко в продължение на 3-5 минути, докато омекнат. Добавете ечемика, пшеничните зърна, просото, дивия и кафяв ориз. Разбъркват се, така че да се покрият с масло и гответе, като се разбърква, за 10-15 минути. Зърната трябва да омекнат. Прибавете пилешкия бульон и оставете да заври. Покрийте и поставете във фурната, печете в продължение на 30 минути. Извадете от фурната; добавете лука, касиса, заедно със сока, препечените бадеми и магданоза. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта