Пикантни гъби с джинджифил и люти чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. фъстъчено олио
1 ч нарязан лук
1 с.л. фино нарязан пресен джинджифил
2 ч.л. нарязан чесън
2 люти зелени чушки, наситнени
1/4 ч.л. куркума
680 г гъби, почистени и нарязани на парчета от по 2 см
1/2 ч.л. сол (или на вкус)
1 ч.л. препечени семена кимион, натрошени
2 с.л. нарязан пресен кориандър, за украса
Сгорещете дълбок тиган на умерено-силен огън за 3 мин. Добавете лука и гответе 3 минути. Добавете джинджифила, чесъна и лютите чушки и се готви още 2 минути. Добавете куркумата, гъбите и солта. Гответе, като обръщате, докато влагата се изпари и гъбите започнат да се запържват (около 15 минути). Намалете огъня, поръсете семената кимион и лимоновия сок, разбърква се добре и гответе, докато гъбите поемат лимонов сок (около 5 минути). Изключете котлона и сервирайте топло, при стайна температура или студено, поръсено със ситно нарязан пресен кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ