Печено пълнено пиле с маслини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 цяло пиле, около 1,5 кг
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
8 ч галета
1/2 ч масло - разтопено
1 ч целина, нарязана фино
1/2 глава лук, нарязан на тънки филийки
1/2 ч магданоз
3/4 ч маслини
1/2 ч.л. градински чай
1 1/2 ч прасковен нектар
Втрийте 1 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка черен пипер в пилето отвътре и отвън. Разтопете маслото, добавете галетата и гответе 3-5 минути. Добавете целината, лука, магданоза, маслините, градинския чай, 1 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка черен пипер. Разбъркайте сместа и се пържи, докато зеленчуците леко поомекнат. Добавете прасковения нектар. Сваля се от огъня и пилето се напълва с тази смес. Изсипете останалия нектар върху пилето. Пече се около 15 минути или докато покафенее. Изпечете на 180С за 2 1/2 часа или до пълна готовност. Мажете често със соковете от тавата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ