Регистрация

Печена леща с ориз със сос с кашу

Автор:
marto
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
878
Оцени рецептата

1 1/2 ч леща

1 1/2 ч просо

1 1/2 ч кафяв ориз

9 ч вода

1 ч галета

1/2 ч овесени ядки

1/2 ч кашу; фино смляно

1/4 ч растително масло

3 с.л. лук на прах

1 1/2 с.л. натрошен градински чай

1/2 ч.л. семена от целина

Сол; на вкус

Чесън на прах (по желание)

За соса с кашу:

2 ч вода

1/2 ч кашу

2 с.л. царевично нишесте

2 с.л. лук на прах

1/2 ч.л. сол

 

Измийте лещата и я смесете в тенджера с просото, ориза и водата. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри, докато се сготвят, около 1 час. Загрейте фурната до 180 градуса. Леко намажете с масло две тавички за печене на хляб. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре. Прехвърлете сместа в тавичките и печете в продължение на 1 час, или докато стане леко кафява и отгоре е суха на пипане. Направете соса, като сложите съставките в блендер и пюрирате. В тиган запържете леко на умерен огън, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Добавете още вода, ако сосът стане прекалено гъст. Дръжте на топло.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта