Печена леща с ориз със сос с кашу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч леща
1 1/2 ч просо
1 1/2 ч кафяв ориз
9 ч вода
1 ч галета
1/2 ч овесени ядки
1/2 ч кашу; фино смляно
1/4 ч растително масло
3 с.л. лук на прах
1 1/2 с.л. натрошен градински чай
1/2 ч.л. семена от целина
Сол; на вкус
Чесън на прах (по желание)
За соса с кашу:
2 ч вода
1/2 ч кашу
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. лук на прах
1/2 ч.л. сол
Измийте лещата и я смесете в тенджера с просото, ориза и водата. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри, докато се сготвят, около 1 час. Загрейте фурната до 180 градуса. Леко намажете с масло две тавички за печене на хляб. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре. Прехвърлете сместа в тавичките и печете в продължение на 1 час, или докато стане леко кафява и отгоре е суха на пипане. Направете соса, като сложите съставките в блендер и пюрирате. В тиган запържете леко на умерен огън, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Добавете още вода, ако сосът стане прекалено гъст. Дръжте на топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ