Регистрация

Печен пълнен лук

Автор:
надежда
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
751
Оцени рецептата

4 големи глави лук

1 ч.л. зехтин

1/2 ч гранули зеленчуков протеин

1/2 ч гореща вода

1/2 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. сол

1 щипка лют червен пипер

1/2 ч галета

1/2 ч зеленчуков бульон

1/2 ч гроздов сок или бяло вино

 

Обелете лука след това срежете отгоре и издълбайте. Оставете черупки с дебелина около 1 см. Заделете издълбания лук. Поставете черупките в стимер и задушете на пара за 6 минути, след като водата заври. Измерете 1/2 чаша от заделения лук и нарежете ситно. В малък тиган, сгорещете олиото и задушете лука, докато омекне. Смесете протеина и водата. Добавете сол и пипер и разбъркайте добре. Смесете със задушения лук и разбъркайте с галетата. Сложете издълбаните глави лук в плитка тавичка. Изсипете плънката в лука. Изсипете останалата плънка в тавата. Пече се на 190 градуса в продължение на 30 - 35 минути. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта