Печен пълнен лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 големи глави лук
1 ч.л. зехтин
1/2 ч гранули зеленчуков протеин
1/2 ч гореща вода
1/2 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. сол
1 щипка лют червен пипер
1/2 ч галета
1/2 ч зеленчуков бульон
1/2 ч гроздов сок или бяло вино
Обелете лука след това срежете отгоре и издълбайте. Оставете черупки с дебелина около 1 см. Заделете издълбания лук. Поставете черупките в стимер и задушете на пара за 6 минути, след като водата заври. Измерете 1/2 чаша от заделения лук и нарежете ситно. В малък тиган, сгорещете олиото и задушете лука, докато омекне. Смесете протеина и водата. Добавете сол и пипер и разбъркайте добре. Смесете със задушения лук и разбъркайте с галетата. Сложете издълбаните глави лук в плитка тавичка. Изсипете плънката в лука. Изсипете останалата плънка в тавата. Пече се на 190 градуса в продължение на 30 - 35 минути. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ