Патладжан с киноа и нахут
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 патладжана
вода
1 ч киноа
2 1/2 ч вода
1/4 ч вода
1 малка глава лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, счукан
1 пикантна чушка, без семената, наситнена
1 сладка чушка, без семената, наситнена
1/2 ч доматено пюре
1/2 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер на вкус
1/4 ч смлени орехи
1 ч сварен нахут
1 с.л. брашно
1 с.л. глутеново брашно
В голяма тенджера сложете вода да заври. Срежете патладжана наполовина и издълбайте вътрешността. Поставете черупките от патладжан във водата и варете, докато омекне, около 10 минути. Нарежете вътрешността на патладжаните и оставете настрана. В друга тенджера, сложете киноата и водата и оставете да заври, след което намалете огъня, покрийте с капак и варете, докато цялата вода се абсорбира, около 15 минути. В голям тиган, сложете водата и сгорещете на умерен огън. След това се добавят лукът, чесънът, чушките и вътрешността на патладжана и се задушава, като се добавя още малко вода, ако е необходимо. След това се добавят доматеното пюре, солта, пиперът, орехите и нахутът. Покрийте и оставете да къкри 5 минути, като се разбърква от време на време. Загрейте фурната до 180ºС. Отцедете черупки патладжан от водата. Добавете сварената киноа, пшеничното брашно и глутеновото брашно при задушените зеленчуци и се разбърква добре. Поставете черупките от патладжан в голяма йенска тенджера с капак. Напълнете ги със сместа с киноа. Покрийте съда и сложете във фурната. Пече се на 180 градуса в продължение на 1 час. Поднесете със зеленчуци на пара, като карфиол, и зелена салата, например от спанак.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ