Регистрация

Патладжан с киноа и нахут

Автор:
петя добрева
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
1101
Оцени рецептата

2 патладжана

вода

1 ч киноа

2 1/2 ч вода

1/4 ч вода

1 малка глава лук, ситно нарязан

2 скилидки чесън, счукан

1 пикантна чушка, без семената, наситнена

1 сладка чушка, без семената, наситнена

1/2 ч доматено пюре

1/2 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер на вкус

1/4 ч смлени орехи

1 ч сварен нахут

1 с.л. брашно

1 с.л. глутеново брашно

 

В голяма тенджера сложете вода да заври. Срежете патладжана наполовина и издълбайте вътрешността. Поставете черупките от патладжан във водата и варете, докато омекне, около 10 минути. Нарежете вътрешността на патладжаните и оставете настрана. В друга тенджера, сложете киноата и водата и оставете да заври, след което намалете огъня, покрийте с капак и варете, докато цялата вода се абсорбира, около 15 минути. В голям тиган, сложете водата и сгорещете на умерен огън. След това се добавят лукът, чесънът, чушките и вътрешността на патладжана и се задушава, като се добавя още малко вода, ако е необходимо. След това се добавят доматеното пюре, солта, пиперът, орехите и нахутът. Покрийте и оставете да къкри 5 минути, като се разбърква от време на време. Загрейте фурната до 180ºС. Отцедете черупки патладжан от водата. Добавете сварената киноа, пшеничното брашно и глутеновото брашно при задушените зеленчуци и се разбърква добре. Поставете черупките от патладжан в голяма йенска тенджера с капак. Напълнете ги със сместа с киноа. Покрийте съда и сложете във фурната. Пече се на 180 градуса в продължение на 1 час. Поднесете със зеленчуци на пара, като карфиол, и зелена салата, например от спанак.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта