Патладжан с гъби в сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средно голям патладжан, нарязан на дебели филийки
680 г гъби, нарязани на дебели филийки
2/3 ч бульон плюс 2 ч вода
4 скилидки счукан чесън
1 с.л. червен пипер (или на вкус)
1 ч.л. индийско орехче (или на вкус)
Сол и черен пипер на вкус
1/4 ч балсамов оцет
¼ ч бяло вино за сотиране
Осолете филийките патладжан и ги оставете да се отцедят за около половин час. Подсушете с хартиена кърпа, а след това се нарязват на хапки. В чаша, смесете равни части от балсамов оцет и бяло вино. Добавете счукан чесън към тази смес и запържете патладжана в сместа, докато омекне (15-20 минути на умерен огън). Извадете патладжана и добавете гъбите в оставащата смес от оцет и вино, докато пуснат соковете си. Добавете патладжана, след това добавете бульона с водата. Добавете червения пипер, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и варете 5-6 минути, докато сосът се сгъсти и зеленчуците се сгорещят. Добавя се допълнително вода, ако сосът е прекалено гъст. Сервирайте върху ориз или фетучини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ