Панирани зеленчуци с манго чътни
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 малък патладжан, нарязан на тънки филийки
1 ч.л. сол
2 средно големи тиквички, нарязани на тънки филийки
12 розички карфиол
6 големи печурки, почистени и нарязани на половинки
1 1/3 ч брашно
1 с.л. нарязан пресен кориандър
1 ч.л. сол
2/2 ч.л. къри на прах
1 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
3/4 ч ледена вода
Зеленчуково олио за пържене
За гарниране:
Резени лимон
Кориандър или магданоз
За манго чътнито:
1/4 ч полу-сладко шери
1/4 ч вода
1/4 ч бял винен оцет
2 с.л. захар
1 малка пръчка канела
1 анасон
1/2 ч.л. сол
Щипка смляно индийско орехче
1 зряло манго, обелено, без костилка и нарязано на кубчета
1 малка червена чушка - без семената, нарязана на кубчета
1 с.л. лимонов сок
Поставете патладжана в гевгир. Поръсете със сол и се оставя да се отцеди, докато подготвяте другите зеленчуци. Бланширайте тиквичките и карфиола поотделно за 2 минути в кипяща вода. Отцедете; охладете под студена вода и отново се отцежда добре. Изплакнете и подсушете патладжана. Смесете брашното, кориандъра, солта и кърито на прах в голяма купа. Постепенно добавете зехтина, лимоновия сок и водата, докато тестото е с консистенцията на течна сметана. Като редувате, поставете всички съставки - с изключение на водата - в кухненски робот и с работещ мотор, изсипете водата през фунията, докато получите правилната консистенция. Загрейте олио за пържене на маслена баня в дълбока тенджера до 180 градуса. Леко разбъркайте тестото и потопете зеленчуците на партиди от по 5 до 6, след което ги пуснете внимателно в горещото олио. Запържете за 2 до 3 минути от всяка страна, като ги обръщате с решетъчна лъжица. Извадете от съда, отцедете на хартиени кърпи и дръжте на топло в умерена фурна, докато готвите останалите. Оставете олиото да се сгорещи отново между партидите. Когато всички зеленчуци са готови, гарнирайте с лимонови резени и кориандър или магданоз и сервирайте веднага с манго чътнито. За манго чътнито: Поставете шерито, водата, оцета, захарта, канелата, анасона, солта и индийското орехче в малка тенджера. Оставете да заври и оставете да къкри за 5 минути. Добавете мангото, чушката и лимоновия сок; намалете огъня и оставете да къкри още 5 минути. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Изсипете в буркан с капачка и се съхранява в хладилник, докато е необходимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ