Регистрация

Панирани зеленчуци с манго чътни

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
949
Оцени рецептата

1 малък патладжан, нарязан на тънки филийки

1 ч.л. сол

2 средно големи тиквички, нарязани на тънки филийки

12 розички карфиол

6 големи печурки, почистени и нарязани на половинки

1 1/3 ч брашно

1 с.л. нарязан пресен кориандър

1 ч.л. сол

2/2 ч.л. къри на прах

1 с.л. зехтин

1 с.л. лимонов сок

3/4 ч ледена вода

Зеленчуково олио за пържене

За гарниране:

Резени лимон

Кориандър или магданоз

За манго чътнито:

1/4 ч полу-сладко шери

1/4 ч вода

1/4 ч бял винен оцет

2 с.л. захар

1 малка пръчка канела

1 анасон

1/2 ч.л. сол

Щипка смляно индийско орехче

1 зряло манго, обелено, без костилка и нарязано на кубчета

1 малка червена чушка - без семената, нарязана на кубчета

1 с.л. лимонов сок

 

Поставете патладжана в гевгир. Поръсете със сол и се оставя да се отцеди, докато подготвяте другите зеленчуци. Бланширайте тиквичките и карфиола поотделно за 2 минути в кипяща вода. Отцедете; охладете под студена вода и отново се отцежда добре. Изплакнете и подсушете патладжана. Смесете брашното, кориандъра, солта и кърито на прах в голяма купа. Постепенно добавете зехтина, лимоновия сок и водата, докато тестото е с консистенцията на течна сметана. Като редувате, поставете всички съставки - с изключение на водата - в кухненски робот и с работещ мотор, изсипете водата през фунията, докато получите правилната консистенция. Загрейте олио за пържене на маслена баня в дълбока тенджера до 180 градуса. Леко разбъркайте тестото и потопете зеленчуците на партиди от по 5 до 6, след което ги пуснете внимателно в горещото олио. Запържете за 2 до 3 минути от всяка страна, като ги обръщате с решетъчна лъжица. Извадете от съда, отцедете на хартиени кърпи и дръжте на топло в умерена фурна, докато готвите останалите. Оставете олиото да се сгорещи отново между партидите. Когато всички зеленчуци са готови, гарнирайте с лимонови резени и кориандър или магданоз и сервирайте веднага с манго чътнито. За манго чътнито: Поставете шерито, водата, оцета, захарта, канелата, анасона, солта и индийското орехче в малка тенджера. Оставете да заври и оставете да къкри за 5 минути. Добавете мангото, чушката и лимоновия сок; намалете огъня и оставете да къкри още 5 минути. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Изсипете в буркан с капачка и се съхранява в хладилник, докато е необходимо.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта