Пай с тофу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
680 г твърдо тофу
1/4 ч брашно
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. чесън на прах
2 с.л. зехтин
1 1/2 ч лук, нарязан
1 ч моркови, тънко нарязани
1 ч целина, нарязана на филийки
2 с.л. вода
1 ч грах, пресен или замразен
За соса:
3 с.л. маргарин
4 ч гъби, нарязани на филийки
1/4 ч пълнозърнесто пшенично брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. градински чай
1 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. черен пипер
2 -
3 ч вода
За блата:
1 1/2 ч пълнозърнесто пшенично брашно
1/2 ч пшеничен зародиш
1/2 ч.л. сол
1/2 ч маргарин
6 с.л. студена вода
Нарежете тофуто на 1 см кубчета. Смесете брашното, солта, черния пипер и чесъна на прах. Добавете кубчета тофу и разбъркайте, така че да се покрият. Запържете в голям тиган с 2 супени лъжици масло. Когато тофуто е златисто и хрупкаво, добавете нарязания ситно лук. Продължете да готвите още 3 минути, след това добавете морковите, целината, граха и водата. Покрийте съда и варете на умерен огън. Разбъркайте внимателно, докато морковите омекнат. Махнете от огъня и добавете: Разтопете маргарина в голяма тенджера, след което се прибавят нарязаните гъби. Покрийте съда и запържете леко на умерен огън, докато гъби са меки. Добавете брашното, подправките, овкусете и гответе на слаб огън за 2 до 3 минути. Добавете водата и оставете да къкри, непокрито, докато сосът се сгъсти - около 10 минути. Смесете половината от соса в тофуто и зеленчуците. Заделете останалия. На блата: Смесете брашното, пшеничния зародиш и солта и се разбъркват, за да се смесят. Нарежете маргарина в сместа и разбъркайте до получаването на ронлива смес. Добавете студената вода наведнъж и се разбърква, само колкото да се образува тесто на топка. Разделя се на две и едната половина се разточва върху набрашнена повърхност. Поставя се в 25-см тавичка за пай. Разточете останалото тесто и заделете. Изсипете сместа със зеленчуци и тофу върху тестото в тавичката. Полейте с останалия сос и покрийте с другото тесто. Слепете краищата на двете теста. Направете няколко прореза отгоре, за да излиза парата и печете пая в предварително загрята на 200С фурна. Намалете огъня до 180 и се пече още 20 до 30 минути, докато кората покафенее хубаво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ