Регистрация

Пай с тофу

Автор:
lazova
|
Дата:
24 Feb
|
Видяна:
868
Оцени рецептата

За пълнежа:

680 г твърдо тофу

1/4 ч брашно

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. чесън на прах

2 с.л. зехтин

1 1/2 ч лук, нарязан

1 ч моркови, тънко нарязани

1 ч целина, нарязана на филийки

2 с.л. вода

1 ч грах, пресен или замразен

За соса:

3 с.л. маргарин

4 ч гъби, нарязани на филийки

1/4 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 ч.л. сол

1 ч.л. градински чай

1 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. мащерка

1/2 ч.л. червен пипер

1/4 ч.л. черен пипер

2 -

3 ч вода

За блата:

1 1/2 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1/2 ч пшеничен зародиш

1/2 ч.л. сол

1/2 ч маргарин

6 с.л. студена вода

 

Нарежете тофуто на 1 см кубчета. Смесете брашното, солта, черния пипер и чесъна на прах. Добавете кубчета тофу и разбъркайте, така че да се покрият. Запържете в голям тиган с 2 супени лъжици масло. Когато тофуто е златисто и хрупкаво, добавете нарязания ситно лук. Продължете да готвите още 3 минути, след това добавете морковите, целината, граха и водата. Покрийте съда и варете на умерен огън. Разбъркайте внимателно, докато морковите омекнат. Махнете от огъня и добавете: Разтопете маргарина в голяма тенджера, след което се прибавят нарязаните гъби. Покрийте съда и запържете леко на умерен огън, докато гъби са меки. Добавете брашното, подправките, овкусете и гответе на слаб огън за 2 до 3 минути. Добавете водата и оставете да къкри, непокрито, докато сосът се сгъсти - около 10 минути. Смесете половината от соса в тофуто и зеленчуците. Заделете останалия. На блата: Смесете брашното, пшеничния зародиш и солта и се разбъркват, за да се смесят. Нарежете маргарина в сместа и разбъркайте до получаването на ронлива смес. Добавете студената вода наведнъж и се разбърква, само колкото да се образува тесто на топка. Разделя се на две и едната половина се разточва върху набрашнена повърхност. Поставя се в 25-см тавичка за пай. Разточете останалото тесто и заделете. Изсипете сместа със зеленчуци и тофу върху тестото в тавичката. Полейте с останалия сос и покрийте с другото тесто. Слепете краищата на двете теста. Направете няколко прореза отгоре, за да излиза парата и печете пая в предварително загрята на 200С фурна. Намалете огъня до 180 и се пече още 20 до 30 минути, докато кората покафенее хубаво.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта