Пай с жълта тиква
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
4 ч тиква, нарязана на кубчета
2 тънки филийки тиква за украса
1/2 ч тръстикова захар
3 ч.л. арарут
2 с.л. растителен желатин Агар-Агар на люспи
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
3/4 ч соево мляко
1/2 ч.л. джинджифил на прах
1 ч.л. ванилов екстракт
1 с.л. соево олио
1/2 ч орехи, половинки
За глазурата:
2 ч ечемичен сироп
Разточете тестото за пая, така че да пасне на дъното на намаслена тавичка за пай с диаметър 23 см. Подрежете и навийте краищата. Заделете. Задушете тиквата в покрита тенджера с около 3 см вода, докато тиквата омекне. Отцедете и заделете 2 филийки за гарнитура. Сложете останалата тиква в блендер с останалите съставки, с изключение на орехите и глазурата и смесете до гладкост. Изсипете в блата за пай. Подредете орехите около ръба на пая. Поставете резените тиква в центъра с едно парче орех. Пече се на 180 градуса в продължение на 40 минути. Намалете огъня до 125С, покрийте пая с фолио и печете в продължение на 20 минути. Оставете да се охлади напълно, след това намажете с глазурата. За глазурата: Поставете съставките в малка тенджера и оставете да къкри. Варете, докато агарът на люспи се разтвори (5 - 10 минути).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ