Орзо фахита
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г паста орзо
2 ч.л. зехтин
2 големи червени чушки, без семената, нарязана на широки ленти
1 голяма глава червен лук, нарязан на тънки кръгчета
3 средно големи домата, добре узрели
1 връзка зелен лук, ситно нарязан
1 люто чушле, без семената и ситно нарязано на кубчета
1/2 ч лимонов сок
1 ч.л. сол
1/4 ч заквасена сметана
Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете. Намажете лентите червена чушка и лучените кръгчета леко с олиото. Изпечете ги на умерено гореща скара до омекване - около 8-9 мин. Нарежете ситно доматите и ги сложете в голяма купа. Добавете зеления лук, лютите чушлета, сока от лайм и солта. Прехвърлете изпечените на скарата зеленчуци върху дъска за рязане. Нарежете ги на тънки ленти и ги добавете при салцата с пастата. Разбъркайте хубаво. Разделете пастата между четири купички и покрийте всяка с по една супена лъжица заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ