Овесени ядки с лешници и зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г белени, нарязани на кубчета зеленчуци: моркови, ряпа, лук, целина
115 г масло или маргарин
Сол
Прясно смлян черен пипер
1 ч овесени ядки
2/3 ч лешници, нарязани
1 малка глава лук, настърган
1 скилидка чесън, счукан
1/2 ч.л. сушена мащерка
Загрейте фурната до 180С. Сварете зеленчуците във вода, колкото да ги покрие в продължение на 15-20 минути или докато омекнат. Отцедете и заделете водата. Смесете около една трета от зеленчуците с 2 супени лъжици масло или маргарин и достатъчно количество от запазената вода, така че да се направи пюре в кухненски робот или пасатор. Добавете това пюре при останалите зеленчуци. Поръсете със сол и пипер на вкус. Изсипете сместа в плитка йенска тенджера. Сложете овесените ядки в купа с лешниците, лука, чесъна, подправките и сол и черен пипер на вкус. Добавете останалото масло или маргарин и разбъркайте с вилица, докато сместа заприлича на едросмляна галета. Поръсете зеленчуците в съда за печене. Пече се 30-40 минути, докато топингът е хрупкав и леко покафенял.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ