Мусака с ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч ориз
1 голям патладжан
Сол
2 големи картофа
400 г консерва домати
4 скилидки чесън, нарязани
1 глава лук, нарязан
Щипка пипер
1 ч зехтин
2 с.л. маргарин
2 с.л. брашно
2 1/2 ч соево мляко
Щипка индийско орехче
Сол и пипер
1 ч.л. бахар
Измийте ориза и накиснете за 30 минути. Нарежете патладжана на кръгчета и накиснете в леко подсолена вода. Обелете и нарежете картофите, пак на кръгчета. Сложете ориза в тавичка с доматите, чесъна, лука, солта и черния пипер. Добавят се 2 ч вода и се оставя да къкри леко, докато водата се абсорбира. Подсушете патладжаните и ги запържете в зехтина, до леко златисто. Сложете настрана. Изпържете картофите по същия начин. Направете бял сос, като сгорещите маргарина в тенджера. Постепенно прибавете брашното, а след това соевото мляко. Добавете щипка сол, черен пипер и индийско орехче. Оставете да къкри леко в продължение на 1 минута. Поставете настрана. Намажете тавичка. Подредете слой картофи, след това ред патладжани и най-накрая оризовата смес. Поръсете с бахар. Добавете соса. Пече се 190ºС за около 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ