Регистрация

Млечен карамел

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
17 May
|
Видяна:
789
Оцени рецептата

2 л мляко

3 ч захар

1/4 ч.л. сода

Малко парче пръчка канела

 

Смесете половината мляко в тенджера със захарта и варете на слаб огън, като се разбърква от време на време, докато сместа стане златиста. Междувременно разбъркайте содата с останалия литър мляко в тенджера. Добавете пръчката канела и оставете да заври. Изхвърлете канелата. Добавете горещото мляко към карамелената смес много постепенно, като се разбърква непрекъснато. Когато цялото мляко е в тенджерата, поставете на слаб огън и гответе много бавно, докато сместа се сгъсти. Охлажда се леко, след което се излива в купа за сервиране и се оставя в хладилника.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта