Регистрация

Мексикански питки

Автор:
Наталия
|
Дата:
03 Nov
|
Видяна:
1326
Оцени рецептата

450 г фино смляно царевично брашно

2 с.л. мас или зеленчукова мазнина

1 ч.л. сол

1/4 ч брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

Зеленчуково олио за пържене

 

Смесете царевичното брашно, свинската мас, солта, брашното и бакпулвера в купата на електрически миксер; разбъркайте добре. Разделете тестото на 16 еднакво големи топки. Притиснете всяка топка на плосък кръг между листове намазнено найлоново фолио. Налейте достатъчно олио за пържене в тиган. Загрейте до 180С. Сложете друг тиган на средно-висока температура в продължение на 5 минути. Запечете всяка питка за 30 секунди от всяка страна докато покафенее леко. Внимателно поставете питките, по 3 или 4 наведнъж, в горещото олио. Запържете до златисто, като обръщате с щипки. Отцедете върху хартия. 





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта